سرپرست اداره جهاد کشاورزی کاشان:

ارائه خدمات کشاورزی به بهره‌برداران کاشانی منوط به ثبت‌نام در سامانه “سامکا” است‌

سرپرست اداره جهاد کشاورزی کاشان با بیان اینکه ارائه خدمات کشاورزی به بهره‌برداران کاشانی منوط به ثبت‌نام در سامانه "سامکا" است، گفت: نبود آمار دقیق موجب چندگانگی اطلاعات شده است.

علی محلوجی در گفت‌وگو با اقتصاد کویر با بیان اینکه یکی از مشکلات بخش کشاورزی نه تنها در بخش شهرستانی و استانی، بلکه در بعد کشوری عدم در دسترس بودن آمار دقیق از سطوح اراضی کشاورزی است، اظهار داشت: ما آمار دقیقی از سطوح زیرکشت به ویژه محصولات زراعی نداریم.

وی با بیان اینکه مبنای آمار ما خوداظهاری بهره‌برداران است، افزود: اقدام خاصی تاکنون در زمینه جمع‌آوری آمار صورت نگرفته است و در این شرایط علاوه بر اینکه آمار دقیق نیست، چندگانه است به نحوی که به فرض مثال برای دریافت کود، اراضی تحت کشت را زیاد و برای پرداخت حق بیمه اراضی تحت کشت را پایین رد می‌کنند.

سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن تاکید مقام معظم رهبری بر جمع‌آوری دقیق آمار ابراز داشت: این موضوع مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی نیز بوده و بر این اساس برای جمع‌آوری اطلاعات از ابزارهای دقیق نظیر GPS استفاده می‌شود.

وی گفت: برای این مهم سامانه‌ای تهیه شده که علاوه بر اطلاعات ذکر شده اطلاعات توصیفی نظیر مشخصات مالک، ابعاد زمین و نوع محصول نیز تهیه و در سامانه اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی کشور یا “سامکا” ثبت می‌شود.

محلوجی با بیان اینکه ثبت اطلاعات در سامانه سامکا مبنای تصمیم‌گیری برای تمامی فعالیت‌های کشاورزی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: برای تسریع در اجرای این فرآیند لازم است اطلاعات در سامانه سامکا ثبت شود و این کار توسط شرکت‌های غیردولتی بخش کشاورزی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه پنج شرکت برای ثبت اطلاعات در کاشان در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: هزینه ثبت هر قطعه زمین حدود ۳۰ هزار تومان برای بهره‌بردار است و پیشنهاد می‌شود برای کاهش هزینه یک نماینده از هر مزرعه که مجهز به نزم‌افزارهای مربوطه بوده انتخاب و اطلاعات خواسته شده برای تمامی مالکین مزرعه برداشت و به شرکت‌های غیردولتی جهت ثبت ارائه شود.

سرپرست اداره جهاد کشاورزی کاشان، افزود: اگر بهره‌بردار به تنهایی بخواهد عمل کند و حتی برداشت مکانی را نیز به شرکت‌ها واگذار کند، حدود ۴۰۰ هزار تومان هزینه برای هر بهره‌بردار به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه حدود هشت هزار بهره‌بردار در شهرستان کاشان داریم، ابراز داشت: ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان کاشان وجود دارد که از این میزان حدود چهار هزار هکتار اراضی زراعی، ۹ هزار هکتار اراضی باغی و مابقی اراضی از آب افتاده و آیش است.